Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Dose Kichererbsen-Bohnen-Mix (Abtropfgew. 250 g)
- 400 g Feta, aus der Salzlake (2 Stück), in Würfeln (2,5 cm)
- 4 Stängel Thymian, abgezupft
- 4 EL Olivenöl
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 40 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft
- 300 g Kartoffeln, festkochend, in Würfeln
- 300 g grüne Bohnen, gedrittelt
- 1 ½ EL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
- 1 TL Bohnenkraut, getrocknet
- 1 TL geriebene Zitronenschale
- 1000 g Wasser
- ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2340 kJ / 558 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 36 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vegetarischer Eintopf
1h
Provenzalischer Bohnen-Tomaten-Topf
1h
Bohnen-Tomaten-Eintopf
45 min
Bohnen-Kartoffel-Curry
40 min
Italienischer Gemüseeintopf
40 min
Gemüseeintopf Ägäis
50 min
Kürbiseintopf
1 godz. 30 min
Bunte Bohnensuppe
50 min
Kartoffel-Bohnen-Eintopf mit Pistou
1h
Grüne Minestrone
30 min
Dänische Erbsensuppe
1h
Bulgur-Brokkoli-Eintopf
30 min