Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia veloce
- 200 g di burro congelato, a tocchetti
- 200 g di farina tipo 00 + q.b.
- 90 g di acqua fredda
- ½ cucchiaino di sale
Crema alle mandorle
- 100 g di zucchero
- 100 g di farina di mandorle
- 10 g di amido di mais (maizena)
- 10 g di zucchero vanigliato
- 10 g di Rum (opcjonalnie)
- 100 g di burro morbido a tocchetti
- 1 uovo
Terminare la preparazione
- 1 uovo, sbattuto
- 1 fagiolo secco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2895 kJ / 696 kcal / 2895 kJ / 696 kcal
- Białko
- 10 g / 10 g
- Węglowodany
- 44 g / 44 g
- Tłuszcz
- 53 g / 53 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tartufi rum e cannella (TM5)
45 min
Pavlova con pere all'arancio (TM6)
5 Std.
Quiche Lorraine
45 min
Biscotti al burro, cocco e lime
4h
Biscuits and Gravy
1 godz. 30 min
Galette des rois al burro
1 godz. 30 min
Crostatine ribes e cioccolato bianco
4 Std. 35 Min
Bignè alla crema al limone con pinoli e caramello
4h
Gallette des rois (senza glutine)
3 godz. 30 min
Torta langotta di Luca Montersino
1 Std. 15 Min
Mousse al cioccolato e arancia (senza glutine)
8h 20min
Crème brûlée
1u. 10min