Galette des rois con crema alle mandorle

Galette des rois con crema alle mandorle

4.8 14 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 3 godz.
6 porzioni

Składniki

Pasta sfoglia veloce
  • 200 g di burro congelato, a tocchetti
  • 200 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 90 g di acqua fredda
  • ½ cucchiaino di sale
Crema alle mandorle
  • 100 g zucchero
  • 100 g di farina di mandorle
  • 10 g di amido di mais (maizena)
  • 10 g di zucchero vanigliato
  • 10 g di Rum (opcjonalnie)
  • 100 g di burro morbido a tocchetti
  • 1 uovo
Terminare la preparazione
  • 1 uovo sbattuto
  • 1 fagiolo secco

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 10 g
Kalorie 2895 kJ / 696 kcal
Tłuszcz 53 g
Węglowodany 44 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...