Galette des rois con crema alle mandorle
TM5 TM6

Galette des rois con crema alle mandorle

4.8 (13 ocen)

Składniki

Pasta sfoglia veloce

  • 200 g di burro congelato, a tocchetti
  • 200 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 90 g di acqua fredda
  • ½ cucchiaino di sale

Crema alle mandorle

  • 100 g di zucchero
  • 100 g di farina di mandorle
  • 10 g di amido di mais (maizena)
  • 10 g di zucchero vanigliato
  • 10 g di Rum (opcjonalnie)
  • 100 g di burro morbido a tocchetti
  • 1 uovo

Terminare la preparazione

  • 1 uovo, sbattuto
  • 1 fagiolo secco

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2895 kJ / 696 kcal / 2895 kJ / 696 kcal
Białko
10 g / 10 g
Węglowodany
44 g / 44 g
Tłuszcz
53 g / 53 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy