Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 500 g di farina tipo 0
- 60 g di strutto
- 2 cucchiaini di bicarbonato di sodio
- 10 g di sale
- 250 g di acqua minerale frizzante
Terminare la preparazione
- strutto q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 3745 kJ / 895 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 95.2 g
- Tłuszcz
- 50.7 g
- Błonnik
- 4.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coppia ferrarese
1h
Tortelli di erbette, ricotta e spinaci
1h 30min
Gnocco emiliano
4h 50min
Panzerotti alla romana
55 Min
Bauletti di carne triestini
1h
Tortellini in brodo
1h 20min
Focaccia al formaggio
55 Min
Tortelli di patate e ricotta
1h 20min
Piadina romagnola farcita
55 Min
Crespelle prosciutto e mozzarella
1h 30min
Tigelle
3h 50min
Gnocco fritto
1小时 5 分钟