Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 500 g di farina tipo 0
- 60 g di strutto
- 2 cucchiaini di bicarbonato di sodio
- 10 g di sale
- 250 g di acqua minerale frizzante
Terminare la preparazione
- strutto q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 3745 kJ / 895 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 95.2 g
- Tłuszcz
- 50.7 g
- Błonnik
- 4.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panzerotti romani
1h 10min
Tortelli bolognesi sfiziosi
3sa 40 dk
Crescentine modenesi
11h
Focaccia al formaggio
55 Min
Gnocco al forno con i ciccioli
4h 50 min
Gnocco emiliano
4h 50 min
Piadina romagnola farcita
55 Min
Focaccia classica ad alta idratazione
5h
Focaccia al formaggio di Recco
1h 15min
Gnocco fritto
1h 5min
Focaccia all'olio extravergine di oliva
4h 55 phút
Tigelle
3 godz. 50 min