Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gianduia
- 50 g di zucchero
- 50 g di nocciole spellate e tostate
- 10 g di latte in polvere
-
150
g di cioccolato fondente a pezzi
lub 150 g di cioccolato al latte a pezzi
Impasto
- 200 g di latte
- 100 g di zucchero
- 1 cucchiaino di miele
- 100 g di burro a pezzi + q.b. per imburrare
- 1 uovo
- 1 goccia di estratto di vaniglia naturale
-
25
g di lievito di birra fresco
lub 1 bustina di lievito di birra disidratato - 500 g di farina manitoba + q.b. per infarinare
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1515 kJ / 362 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panettone gastronomico
26h
Bomboloni al forno
3 Std. 35 Min
Treccia di pan brioche ripiena
2h 20min
Danubio dolce
3h 25min
Cannoli al nocciolato
20 min
Torta agli amaretti con cioccolato fondente al profumo di arancia
2h
Torta di rose
2h
Torta greca al cioccolato e mandorle
50min
Torta Nua
2h
Torta di albumi e cioccolato
45 min
Torta Susanna
2 Std. 40 Min
Crostata morbida al cioccolato
2 Std. 40 Min