Polenta mit Spinat und Käse

Polenta mit Spinat und Käse

4.3 586 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Öl zum Einfetten
  • Wasser
    1100 g
  • Gemüsebrühe (für 0,5 l)
    1 Würfel
    1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
  • Salz und etwas mehr
    1 TL
  • Polenta-Grieß (Maisgrieß)
    270 g
  • Salz
  • Blattspinat, TK aufgetaut, ausgedrückt
    300 g
  • Tomaten (ca. 400 g), in dünnen Scheiben
    3 - 4
  • Pfeffer
  • Knoblauchzehen
    2
  • Gouda in Stücken
    300 g
  • Feta in Stücken
    150 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 652 kcal / 2729 kJ
Białko 35 g
Tłuszcz 32 g
Węglowodany 54 g
Błonnik 6.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...