Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 citrons verts non traités
- 80 g d'eau
- 130 g de sucre en poudre
- 12 biscuits à la cuillère
- 1 mangue, détaillée en dés
- 4 œufs, blancs et jaunes séparés
- 250 g de mascarpone
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1669.5 kJ / 396.8 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 43.3 g
- Tłuszcz
- 20.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 73.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chiffon cake à l'orange
1 Std. 15 Min
Cheesecake au citron léger
4 Std. 20 Min
Mangue, kiwi et ananas en crumble
45 Min
Curd au pamplemousse
15 Min
Poulet à l'orange, fenouil et romarin, riz aux raisins secs
40 Min
Poulet rôti aux épices et à l'orange, riz basmati et raisins secs
1 Std.
Poêlée de saint-jacques, purée de patate douce épicée et beurre d'orange
35 Min
Tiramisu aux abricots et au miel
4h 40min
Gâteau moelleux au citron
1 Std.
Tiramisu citron vert et framboises
25 Min
Cake pistache et fleur d'oranger
1 Std.
Tajine de poulet aux oranges caramélisées
40 Min