Urządzenia i Akcesoria
Steamed Red Bean Rice Cake
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 portions
Składniki
-
sweet red bean paste8 oz
-
whole milk divided11 oz
-
dried jujube fruits (red dates), halved8
-
dried apricots, pitted cut into pieces, plus extra (chopped) to sprinkle4 oz
-
glutinous rice flour4 ½ oz
-
white rice flour3 ½ oz
-
confectioners sugar plus extra to sprinkle1 oz
-
water35 oz
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
43 g
Kalorie
8096 kJ /
1935 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
132 g
Węglowodany
417 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Crème Caramel (Flan)
3 godz.
Cream Puff Pastry (Choux Pastry)
2 godz.
Quick Puff Pastry
1 godz. 20 min
Japanese Cheesecake (Anna)
6 godz. 15 min
Purple Yam Huat Kuih (Taro Root Steamed Cupcakes)
1 godz. 55 min
Blueberry Jam
45 min
Mantou Buns with Soya Milk
1 godz. 35 min
Mushroom stock paste
1 godz. 35 min
Savory Turnip Cake
26 godz. 55 min
Limeade
10 min
Taro bread
4 godz. 20 min
Fruit Juice
10 min