墨魚燒肉
TM6 TM5

墨魚燒肉

4.9 (7 ocen)

Składniki

  • 10 克 橄欖油
  • 10 克 蔥 ,切段(約5公分)
  • 10 克 薑 ,切片
  • 15 克 蒜頭
  • 80 克 乾墨魚 ,洗淨,浸泡約2小時後切塊(約100克)
  • 450 克 三層肉 ,切塊(約4公分)
  • 60 克 紹興酒
  • 50 克 醬油
  • 150 克 水
  • 15 - 25 克 冰糖 ,依個人口味調整

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
2248.6 kJ / 538 kcal
Białko
28.6 g
Węglowodany
10.8 g
Tłuszcz
411.9 g
Tłuszcz nasycony
261.6 g
Błonnik
0.3 g
Sód
971.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy