Ravioli asparagi e bottarga

Ravioli asparagi e bottarga

4.6 10 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porzioni

Składniki

Ripieno
  • 500 g di acqua
  • 300 g di asparagi verdi a tocchetti
  • 30 g di pecorino a pezzi
  • 1 scalogno
  • 3 rametti di maggiorana fresca, le foglioline lavate ed asciugate
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
  • 180 g di ricotta di pecora
Ravioli
  • 300 g di farina tipo 00
  • 3 uova
  • 15 g di olio extravergine di oliva
Terminare la preparazione
  • 30 g di burro morbido, a pezzi
  • 1 cucchiaio di bottarga

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 369.3 mg
Białko 16.1 g
Kalorie 1762.7 kJ / 421.3 kcal
Tłuszcz 20.7 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 8.1 g
Węglowodany 43.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...