Grünes Graupenrisotto mit Spargel und Morchelbutter
TM5 TM31 TM6

Grünes Graupenrisotto mit Spargel und Morchelbutter

4.0 (3 oceny)

Składniki

  • 20 g Morcheln, getrocknet
  • 850 g kochendes Wasser und mehr zum Übergießen
  • 100 g Kopfsalat
  • 50 g Erbsen, TK
  • 500 g Gemüsefond
  • 1000 g Spargel, unteres Drittel geschält, Enden abgeschnitten
  • 9 Prisen Salz
  • 60 g Schalotten, halbiert
  • 225 g Butter
  • 200 g Perlgraupen
  • 80 g Wermut, weiß, trocken (z.B. Noilly Prat)
  • 1 - 2 Prisen Piment d'Espelette zum Würzen
  • 12 Stängel Kerbel, abgezupft

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2932 kJ / 700 kcal
Białko
13 g
Węglowodany
46 g
Tłuszcz
48 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy