Wersje kompatybilne
Grünes Graupenrisotto mit Spargel und Morchelbutter
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Morcheln, getrocknet
- 850 g kochendes Wasser und mehr zum Übergießen
- 100 g Kopfsalat
- 50 g Erbsen, TK
- 500 g Gemüsefond
- 1000 g Spargel, unteres Drittel geschält, Enden abgeschnitten
- 9 Prisen Salz
- 60 g Schalotten, halbiert
- 225 g Butter
- 200 g Perlgraupen
- 80 g Wermut, weiß, trocken (z.B. Noilly Prat)
- 1 - 2 Prisen Piment d'Espelette zum Würzen
- 12 Stängel Kerbel, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2932 kJ / 700 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 48 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gedämpftes Gemüse mit Quinoa
45min
Sauerteigpizza mit Porree und Coppa
2h
Kalte Kartoffel-Porree-Suppe
3h
Gefüllte Zucchini-Blüten
40min
Spanische Pizza
1h 20 min
Sizilianischer Nudelschnecken-Auflauf
6h 30min
Gefüllte Auberginen mit Safran und Granatapfel
1h
Artischockensuppe (vegan)
1h
Grüne Salatsuppe
40min
Grüne Spargelsuppe mit Erbsen
35 Min
Spinat-Pesto
10 min
Kastanien-Radicchio-Kuchen
1h 30min