![Escalopes de foie gras panées aux kumquats Escalopes de foie gras panées aux kumquats](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F6E6BCA9-F4D9-4DDD-AF63-E030FCBBFD4C/Derivates/4ce58602-4141-4dda-a109-a8232d73d0a8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de pain blanc rassis
- 20 kumquats confits maison (voir "Conseil(s)")
- 15 g de beurre
- 1 c. à soupe de vinaigre de cidre
- 8 petites escalopes de foie gras de canard cru
- sel
- poivre moulu
- pousses de pourpier
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2487 kJ / 596 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 80 g
Alternatywne przepisy
Béchamel au fromage
25 min
Riz au basilic thaï
1h
Salade de poulpe sous-vide
8h
Haricots verts au thym
1h 10 min.
Huîtres au granité de citron vert et à la menthe
4h 25 min
Œuf des ours, vue sur le Mont-Blanc (Zone 5)
2h 45min
Aubergines d'Almagro marinées
96h
Chantilly au chèvre sucrée
10min
Gratin dauphinois comme un tiramisu - Christophe Aribert
50 dk
Limonade madrilène
50 dk
Mayonnaise aux herbes
15 min
Chantilly au clou de girofle
20 min