Urządzenia i Akcesoria
Erdbeer-Curry-Ketchup
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
2 Flaschen
Składniki
-
Ingwer, frisch in dünnen Scheiben10 g
-
Peperoni, rot entkernt1
-
rote Zwiebeln halbiert2
-
Tomaten halbiert700 g
-
Erdbeeren halbiert300 g
-
Rohrzucker250 g
-
Tomatenmark100 g
-
Himbeeressig70 g
-
Curry mild (45 g)3 EL
-
Salz1 TL
-
Paprika edelsüß1 geh. TL
-
Paprika rosenscharf½ TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Flasche
Białko
9 g
Kalorie
3176 kJ /
758 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
12.8 g
Węglowodany
161 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Apfelrotkohl aus dem Glas
1 Std. 20 Min
Erdbeerchutney
35 Min
Ein Stück Urlaub im Glas – Grüne Tapenade
10 Min
Rhabarber Curd
35 Min
Balsamico-Gelee
5 Std. 20 Min
Erdbeer-Tomaten-Relish
40 Min
Erdbeer-Curry-Ketchup
40 Min
Aprikosensenf
1 Std.
Heidelbeer-Chutney mit Thymian
25 Min
Aprikosensenf
30 Min
Rhabarber-Chutney
1 Std. 30 Min
Gelbes Ketchup
45 Min