Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Mehl
- 1 Prise Salz
- 150 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 4 Eier
- 50 g Zucker
- 60 g Milch
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 711 kJ / 170 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Brioche
9 godz. 30 min
Weißbrot
1 Std. 50 Min
Ciabattabrötchen
1h 40min
Brötchen mit Zimt und Rosinen
1 godz. 20 min
Ulmer Zuckerbrot (Baden-Württemberg)
2h
Venezianische Brötchen
4h 20min
Joghurtbrot (schnell)
1h 15min
Süße Brötchen
1h 5min
Italienisches Weißbrot
1 godz. 10 min
Joghurtbrot
2h
Weizen-Hafer-Brötchen
1 godz. 30 min
Brötchen auf die Schnelle
30 min