Urządzenia i Akcesoria
Bienenstich
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 3 godz.
16 Portionen
Składniki
Hefeteig
-
Milch250 g
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 EL
-
Zucker60 g
-
Butter in Stücken70 g
-
Eier2
-
Mehl und etwas mehr zum Bemehlen600 g
-
Salz¼ TL
Mandelbelag
-
Sahne200 g
-
Zucker50 g
-
Honig70 g
-
Mandeln, gehobelt300 g
Füllung
-
Milch450 g
-
Vanillepuddingpulver1 Pck.
-
Zucker40 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 EL
-
fettreduzierte Sahnealternative, 19% Fett zum Schlagen, z.B. RAMA Cremefine500 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
11 g
Kalorie
1987 kJ /
475 kcal
Tłuszcz
26 g
Błonnik
4.6 g
Węglowodany
48 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Schwarzwälder Kirschtorte
3 godz.
Donauwellen
2 godz. 30 min
Streuselkuchen mit Quarkfüllung
1 godz. 15 min
Biskuit
1 godz. 50 min
Gefleckte Biskuitschnitten mit Pfirsichcreme
4 godz. 30 min
Kirschtaschen
1 godz. 10 min
Aprikosen-Bienenstich
5 godz.
Käse-Sahne-Torte
2 godz.
Bienenstich
5 godz. 30 min
Puddingbrezel
2 godz. 30 min
Käsekuchen
4 godz. 30 min
Käse-Sahne-Torte
6 godz.