Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hefeteig
- 250 g Milch
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 60 g Zucker
- 70 g Butter, in Stücken
- 2 Eier
- 600 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- ¼ TL Salz
Mandelbelag
- 200 g Sahne
- 50 g Zucker
- 70 g Honig
- 300 g Mandeln, gehobelt
Füllung
- 450 g Milch
- 1 Pck. Vanillepuddingpulver
- 40 g Zucker
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 500 g fettreduzierte Sahnealternative, 19% Fett, zum Schlagen, z.B. RAMA Cremefine
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1987 kJ / 475 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 4.6 g
Alternatywne przepisy
Bienenstich
5 Std. 30 Min
Käse-Sahne-Torte
2 Std.
Schwarzwälder Kirschtorte
3 Std.
Donauwellen
2 Std. 30 Min
Biskuit
1 Std. 50 Min
Schwarzwälder Kirschtorte
3 Std.
Käsekuchen
4 Std. 30 Min
Butterkuchen mit Vanillecreme
2 Std. 30 Min
Spiegelei-Kuchen
1 Std. 15 Min
Käse-Kirsch-Kuchen vom Blech
1 Std.
Streuselkuchen mit Quarkfüllung
1 Std. 15 Min
Käse-Sahne-Torte
6 Std.