Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 150 g Milchreis
- 120 g Buchweizen
- 100 g Butter, in Stücken
- 70 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 150 g Wasser
- ½ TL Johannisbrotkernmehl
Belag und Fertigstellung
- 400 g Haselnüsse
- 200 g Butter, weich, in Stücken
- 200 g Zucker
- 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 75 g Wasser
- 100 g Aprikosenkonfitüre
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 993 kJ / 237 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 23.8 g
Alternatywne przepisy
Nussecken
1h 10 min
Mandel-Spritzgebäck
1j
Nussecken de luxe
1 Std. 45 Min
Spritzgebäck
1j
Biskuit
1j 30 menit
Baiser-Nusskuchen
1j 20 menit
Russische Nussecken
3sa
Nusseis
5 godz. 20 min
Schoko-Mocca-Sahne-Torte
4j 30 menit
Marmorkuchen (glutenfrei)
1h 10 min
Nuss-Biskuit-Torte mit Himbeersahne
3sa
Bienenstich
3sa