Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Wasser
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 350 g Weizenmehl Type 550
- 150 g Hartweizengrieß
- 20 g Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 1 TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 809 kJ / 193 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciabattabrötchen
1h 50min
Pfeffer-Brötchen
1sa 20 dk
Joghurtbrot
2 godz.
Ciabatta
3h 45min
Venezianische Brötchen
4 godz. 20 min
Dinkel-Körner-Brötchen
2 godz.
Astra-Schrippen
2 godz. 50 min
Krustis
3h 30min
Luftige Brötchen
2 godz.
Joghurt-Brötchen mit Sesam
1 godz. 30 min
Weizen-Hafer-Brötchen
1 godz. 30 min
Italienisches Weißbrot
1ωρ. 10 λεπτ.