Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base della crostata
- 120 g di burro freddo, a pezzi + q.b.
- 60 g di margarina fredda a pezzi
- 280 g di farina tipo 00
- 1 uovo
- 2 cucchiaini di zucchero
- 1 cucchiaino di sale
Ripieno alla banana
- 760 g di banane, sbucciate e a fette
- 30 g di succo di arancia, spremuto fresco e filtrato
- 120 g di burro a pezzi
- 680 g di panna da cucina
- 140 g di zucchero
- 6 tuorli
- 4 cucchiai di amido di mais (maizena)
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- ¼ di cucchiaino di sale
Topping
- 2 cucchiaini di zucchero
- 450 g di panna (min. 30% di grassi)
- ¼ di cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- banana, sbucciata e a fette (1 cm) q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 3992 kJ / 954 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 89 g
- Tłuszcz
- 67 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostata mascarpone e gianduia
4h 20min
Plumcake al pistacchio con crema al lime
1 godz. 10 min
Zuccotto all'ananas
7u. 25min
Torta della nonna
1h 30 min
Clafoutis alle ciliegie
2h 30 min
Dolce al latte
5h
Torta multistrato al pan di zenzero
28hod. 50min
Cheesecake al caffè
5h 30min
Salame bianco con ciliegie
3 godz. 40 min
La nuova torta di mele di Luca Montersino
2 Std.
Torta ricotta e pere
7u. 30min
Torta cremosa al limone
2h 30 min