Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 35 g azeite
- 300 g tomate em pedaços
- 200 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
-
800
g favas frescas
lub 800 g favas descongeladas - 500 g água
- 1 c. chá de cominhos
-
1
c. chá de curcuma em pó
lub 1 c. chá de açafrão-da-índia - Salsa picada q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 818.6 kJ / 195.7 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 29.4 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 11.4 g
- Sód
- 429.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de nabiças e feijão branco
35 Min
Sopa de feijão com couve-portuguesa
35 Min
Sopa de feijoca com agrião
40 Min
Sopa de nabo e espinafres
45 Min
Sopa de feijão-branco com couve-galega
55min
Sopa com favas e coentros
35 Min
Sopa de bacalhau e alho-francês
45 Min
Sopa de feijão branco e nabiças
50 Min
Sopa de tomate e feijão-verde com ovos escalfados
45 Min
Sopa de grelos à portuguesa
1 Std.
Sopa de couve-flor e grão-de-bico
50 Min
Sopa de alho-francês e nabiças
45 Min