Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pudim
- 1000 g água
- 2 c. chá de sal
- 2 pitada de pimenta
- 10 g azeite
- 1000 g medalhões de pescada
- 1000 g tomate em pedaços
- 2 c. chá de orégãos
- 80 g farinha
- 30 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 1 pitada de noz-moscada
- 6 ovos
Maionese
- 300 g óleo
- 2 ovos
- 45 g sumo de limão
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2013.7 kJ / 481.3 kcal
- Białko
- 24.4 g
- Węglowodany
- 10.8 g
- Tłuszcz
- 38.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 815.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soufflé de peixe
1h 10min
Torta de bacalhau
2h 15min
Empada de Páscoa
5h 20min
Creme de couve-flor com profiteroles de tomate seco
2h 25min
Rolinhos de linguado, puré de aipo e espargos
45min
Soufflé de atum
1 Std. 15 Min
Rolo de pescada e salmão
1 Std. 15 Min
Pudim de carne e arroz integral
1h 30min
Crepes de pescada
1 Std. 15 Min
Bacalhau espiritual
50min
Empada de pato com alho francês
13h 10min
Pudim de peixe com molho de tomate
3 Std.