Tortilla Soup

Tortilla Soup

4.6 95 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • Roma tomatoes halved, deseeded
    6
  • garlic cloves
    2
  • white onion halved
    2 ½ oz
  • chicken stock
    8 ½ oz
    8 ½ oz water
  • salt
    1 tsp
  • ancho chili powder
    1 ½ tsp
    1 ancho chili
  • vegetable oil
    ½ oz
  • panela cheese (Mexican fresh cheese) cubed (⅓ in.)
    5 oz
  • avocado peeled and cubed (⅓ in.)
    1
  • fresh cilantro leaves to garnish
  • sour cream to serve
  • lime cut into 6 wedges, to serve
    1
  • tortilla strips as needed, to serve

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 687.3 mg
Białko 3.9 g
Kalorie 1263.5 kJ / 302 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Węglowodany 49.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...