Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 Roma tomatoes, halved, deseeded
- 2 garlic cloves
- 2 ½ oz white onion, halved
-
8 ½
oz chicken stock
lub 8 ½ oz water - 1 tsp salt
-
1 ½
tsp ancho chili powder
lub 1 ancho chili - ½ oz vegetable oil
- 5 oz panela cheese (Mexican fresh cheese), cubed (⅓ in.)
- 1 avocado, peeled and cubed (⅓ in.)
- fresh cilantro leaves, to garnish
- sour cream, to serve
- 1 lime, cut into 6 wedges, to serve
- tortilla strips, as needed, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1263.5 kJ / 302 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 49.2 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 687.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken Enchiladas
40min
Pozole Rojo
2 godz. 5 min
Chicken Fajita Soup
50min
Creamy Tomato Soup
30 min
Pozole Verde
2 godz.
Picadillo (Texas Hash)
40min
Tinga de Pollo (TM5 Metric)
30 min
Pico De Gallo
15min
Tinga de Pollo (TM6)
40min
Honey Sriracha Turkey Sliders
45 min
Broccoli and Cheddar Soup
40min
Spinach and Artichoke Dip
20min