Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 manojo de borrajas
- 1 chorrito de zumo de limón
- 2 huevos
- 80 g de azúcar (y 2-3 cucharadas más para espolvorear)
- 90 g de leche
- 50 g de licor de anís
- 150 g de harina
- 1 pellizco de sal
- 1 cucharadita de levadura química en polvo
- 1 cucharadita de anís en grano
- 250 - 300 g de aceite para freír
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 252 kJ / 60 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 6.5 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Alcachofas en salsa verde con berberechos
40min
Coca de chipirones y boletus al ajillo
40min
Chocolate a la taza
15min
Boquerones fritos con gratén de verduras
55min
Hojaldre provenzal
2 godz.
Patatas a la importancia con gambones y chirlas
1h 10min
Patatas con mejillones
30 min
Croquetas de otoño con boletus
2h 45min
Tigres
1 godz.
Buñuelos de viento
1 godz.
Patatas rellenas con níscalos
1h 25min
Paella de verduras
40min