Macarons de tomate con mantequilla de anchoas

Macarons de tomate con mantequilla de anchoas

3.0 11 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 20 min
48 unidades

Składniki

Tomate deshidratado
  • 20 g de tomates secos
Macarons de tomate
  • 80 g de azúcar
  • 75 g de almendra molida
  • 90 g de azúcar glas
  • vinagre para desengrasar
  • 80 g de claras de huevo
  • 5 gotas de colorante rojo (opcjonalnie)
  • 1 pellizco de sal
  • 1 cucharadita de orégano seco
Relleno de mantequilla de anchoa, ajo y perejil
  • 1 diente de ajo
  • 20 g perejil fresco
  • 2 latas de filetes de anchoa en aceite (de 30-50 g) con su aceite
  • 200 g de mantequilla

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 unidad

Białko 1 g
Kalorie 247.8 kJ / 59.3 kcal
Tłuszcz 4.5 g
Błonnik 0.2 g
Węglowodany 3.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...