Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinada
- 800 g borrego limpo cortado em cubos
- 20 g azeite
- 1 c. sopa de colorau
- 2 dentes de alho
- 200 g vinho branco
- 2 pés de salsa
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 folha de louro
Guisado
- 800 g batata nova s/ casca
- 1 pitada de sal
- 1 c. chá de colorau
- 1 c. chá de folhas de tomilho fresco
- 100 g cebola
- 20 g azeite
- 100 g bacon em cubos
- 10 cebolinhas novas
- 2 c. sopa de mostarda
- Salsa picada q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3982.8 kJ / 951.9 kcal
- Białko
- 42.1 g
- Węglowodany
- 44.1 g
- Tłuszcz
- 63.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.4 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 470.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Guisado de frango com chouriço e grão
40 Min
Coelho com feijoca e arroz
1 Std. 10 Min
Frango com quiabo
50 Min
Ensopado de borrego
1 Std.
Borrego à moda de Alpiarça
25 Std.
Pernas de frango guisadas com feijão
4 godz. 35 min
Douradas com açorda de coentros
45 Min
Caldo de borrego com hortelã
50 Min
Ensopado de cabrito
40 Min
Caldeirada de cabrito
2h 50min
Peru com bacon e batatas
1 Std. 45 Min
Borrego guisado com batatinha nova
55min