Martin sec al Barolo

Martin sec al Barolo

4.0 1 ocena
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

Cottura delle pere
  • 6 pere Martin Sec
  • 250 g di vino rosso Barolo
  • 150 g di zucchero
  • 1 stecca di cannella
Mousse alla cannella
  • 120 g di zucchero
  • 4 tuorli
  • 10 g di cannella in polvere
  • 200 g di latte intero
  • 2 fogli di gelatina ammollati in acqua fredda per 10 minuti e strizzati
  • 200 g di panna (min. 30% di grassi) fredda

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 4.3 g
Kalorie 1736 kJ / 415 kcal
Tłuszcz 16.9 g
Błonnik 3.9 g
Węglowodany 61.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...