Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cottura delle pere
- 6 pere Martin Sec
- 250 g di vino rosso Barolo
- 150 g di zucchero
- 1 stecca di cannella
Mousse alla cannella
- 120 g di zucchero
- 4 tuorli
- 10 g di cannella in polvere
- 200 g di latte intero
- 2 fogli di gelatina, ammollati in acqua fredda per 10 minuti e strizzati
- 200 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1736 kJ / 415 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 61.5 g
- Tłuszcz
- 16.9 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mini bonet
2 Std.
Bagna cauda
35 Min
Fonduta
8h 20 min
Antipasto piemontese
25 Min
Pere al vino rosso a Cottura Lenta
5klst
Zabaione
15 Min
Zuppa alla valpellinzese (Seupa alla Valpellinetze)
1 Std. 40 Min
Pere al vino rosso
3h 20min
Budino di semolino
3h 5 min
Bonèt
2 Std.
Carote al Marsala
25 Min
Semolino dolce
1h