Wersje kompatybilne
Crudo & cotto di salmone con zucchine marinate e zabaione salato (di Mirko Ronzoni)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g di tranci di salmone fresco con la pelle (4 tranci da 150 g circa cad.)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di pimento
- 2 zucchine medie
- 80 g di sakè dolce (o mirin)
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- 1 rametto di maggiorana fresca, le foglioline lavate e asciugate
- 120 g di vino bianco frizzante (Prosecco o Franciacorta)
- 6 tuorli d'uovo
- 60 g di burro morbido, a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2527 kJ / 604 kcal
- Białko
- 33.3 g
- Węglowodany
- 1.4 g
- Tłuszcz
- 49.4 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema di patate con polpo
1h
Fonduta
8 Std. 20 Min
Filetto di coniglio con salsa alle prugne
2h
Salsa bernese
20 Min
Joulukinkku e Porkkanalaatikko (Prosciutto finlandese e sformato carote)
2h
Baccalà mantecato e rapa rossa di Antonia Klugmann
1h 30min
Zabaione
15 min
Tartellette con zabaione salato agli asparagi (senza glutine)
1h
Filetto di maiale in salsa alle ciliegie
1h 30min
Capesante su purea di sedano rapa con verza croccante
1h
Fonduta di Parmigiano Reggiano
25 Min
Salsa olandese
30 Min