Wersje kompatybilne
Gazpacho di frutta e verdura con salmone marinato (di Sebastiano Rovida)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di sale + q.b.
- 80 g di zucchero
- 10 g di scorza di lime senza la parte bianca (preferibilmente biologico)
- 5 g di radice fresca di zenzero grattugiata
- 300 g di filetti di salmone fresco, adatti all'utilizzo a crudo
- ½ cipolla rossa a pezzi
- 500 g di pomodori a pezzi e senza semini interni
- 170 g di peperone rosso pulito e a pezzi
- 200 g di cetrioli a pezzi
- 150 g di melone a pezzi
- 60 g di pesca a pezzi
- 2 fragole
- 2 foglie di basilico fresco
- ½ spicchio di aglio
- 10 gocce di Tabasco
- 50 g di pane fresco, solo la mollica
- 130 g di aceto
- 2 cucchiai di olio di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 381 kJ / 91 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gazpacho mango e avocado
10 min
Bicchierini di yogurt greco e pomodoro
1h 20min
Insalata riccia con pere e Gorgonzola
50 min
Ponte dei sospiri
1h
Daiquiri alla fragola
10 min
Gazpacho alle fragole e mandorle
1h 20min
Gelato ai pomodorini con pesto di basilico
3h 30min
Gazpacho di pomodoro e gamberi
2h 25min
Gazpacho prosciutto e melone
2h 10min
Barchette agli asparagi e salmone
50 min
Pannacotta con bisque di astice e chele di granchio
2h 20min
Spuma di barbabietola con aringhe
1 Std. 15 Min