Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di carne di maiale a tocchetti (2-3 cm)
- 300 g di foglie di verza a listarelle
- 1300 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- acqua q.b. per raggiungere 1200 g (opcjonalnie)
- 200 g di farina di mais
- 30 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 30 g di burro a pezzi
- 40 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1301 kJ / 311 kcal
- Białko
- 16.3 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Favata sarda
1sa
Zuppa alla valpellinzese (Seupa alla Valpellinetze)
1sa 40 dk
Pollo alla Marengo
1sa
Polenta concia alla valdostana
1sa 40 dk
Pasticcio di baccalà
1h 30min
Cachupa con maiale e fagioli
26 Std. 20 Min
Plumcake ai marroni
1sa
Zabaione al sidro
15 min
Jota carnica
1sa 5 dk
Zuppa del nord
1h 10min
Torta brulée
11h
Zuppa di fagiolini e cavolo rosso
50 dk