Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di carne di maiale a tocchetti (2-3 cm)
- 300 g di foglie di verza a listarelle
- 1300 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- acqua q.b. per raggiungere 1200 g (opcjonalnie)
- 200 g di farina di mais
- 30 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 30 g di burro a pezzi
- 40 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1301 kJ / 311 kcal
- Białko
- 16.3 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polenta ai porri
1h 5min
Salamelle con le verze
1h 5min
Anello di riso giallo al tonno e olive
45min
Favata sarda
1h
Paniscia del rubino (risotto alla novarese)
40min
Minestra di castagne
1h 40min
Involtini filanti al cavolo rosso
1h 15min
Zuppa di farina e Gruviera
1h 15min
Zucca Kabocha ripiena di salsiccia
2h 20 min
Rosette al radicchio
2h
Budino di ricotta
5 Std. 45 Min
Zuppetta di pomodoro e peperone
10 min