Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisée
- 150 g di farina tipo 00
- 75 g di burro a pezzi
- ½ cucchiaino di sale
- 50 g di acqua fredda
Ripieno
- 500 g di acqua
- 300 g di taccole fresche
Terminare la preparazione
- 150 g di mais dolce in scatola, sciacquato e sgocciolato
- 200 g di filetti di sgombro sott'olio, sgocciolati
- 1 ravanello rosso a fettine sottili
- 6 pomodori ciliegino in quarti
- 1 - 2 cucchiai di olio extravergine di oliva
- ¼ di cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2075 kJ / 496 kcal
- Białko
- 16.1 g
- Węglowodany
- 39.4 g
- Tłuszcz
- 31.5 g
- Błonnik
- 4.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calamari ripieni alla norma
1h 30min
Calamari ripieni di zucchine e capperi
1h
Filetto con carciofi in crosta (senza glutine)
2h 10min
Gamberoni con chips di patate viola e timo
50 min
Seppioline e gamberi gratinati
1 Std. 10 Min
Lumachine farcite
45 Min
Lasagnetta fredda con melanzane e burrata
40min
Cannoli di asparagi e prosciutto
55 Min
Stelline ripiene di carne con mandorle e nocciole
2h
Bruschette con patè di pomodori secchi all'arancio
4 Std. 10 Min
Ravioli ai carciofi e pancetta
1 godz. 20 min
Crêpes ai funghi
1 godz. 50 min