Wersje kompatybilne
Champignon ripieni con gamberi su crema di curcuma
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 funghi champignon, le cappelle e i gambi, puliti e separati
- 8 code di gambero, pulite e private del filo intestinale
- 2 - 3 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 2 cipollotti, a pezzi
- 30 g di gherigli di noci (conservarne 8 per la decorazione)
- 50 g di prosciutto crudo a listarelle
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di panna da cucina
- 1 cucchiaino di curcuma in polvere
- 1000 g di acqua
- 10 g di glassa di aceto balsamico
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 996 kJ / 128 kcal
- Białko
- 17.5 g
- Węglowodany
- 3.5 g
- Tłuszcz
- 17.1 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Funghi e provolone in cocotte (per 2 persone)
40 dk
Polpo in guazzetto (per 2 persone)
50 dk
Champignon ripieni al forno
1sa
Zucchine ripiene alla marinara
1h 25min
Tiella barese
1sa
Cozze ripiene
1 godz. 30 min
Zuppa di aragosta
1sa
Tegamino di vongole e zucchine
40 dk
Sgombri all'agro
1 godz. 45 min
Polpo agli agrumi
1sa
Cozze al vino bianco e salsa alla panna
45 dk
Amatriciana con cozze
55 dk