Champignon ripieni con gamberi su crema di curcuma

Champignon ripieni con gamberi su crema di curcuma

4.7 7 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • 8 funghi champignon le cappelle e i gambi, puliti e separati
  • 8 code di gambero pulite e private del filo intestinale
  • 2 - 3 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 2 cipollotti a pezzi
  • 30 g di gherigli di noci (conservarne 8 per la decorazione)
  • 50 g di prosciutto crudo a listarelle
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 20 g di panna da cucina
  • 1 cucchiaino di curcuma in polvere
  • 1000 g di acqua
  • 10 g di glassa di aceto balsamico

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 17.5 g
Kalorie 996 kJ / 128 kcal
Tłuszcz 17.1 g
Błonnik 2.9 g
Węglowodany 3.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...