Filetto di maiale con salsa ai funghi

Filetto di maiale con salsa ai funghi

4.6 43 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
8 porzioni

Składniki

  • 1000 g di filetto di maiale (due filetti interi da circa Ø 6 cm)
  • 1 cucchiaino di sale
  • 2 pizzichi di pepe macinato
  • 4 cucchiai olio extravergine di oliva
  • 800 g di carote pelate e a rondelle (circa 0,5 cm)
  • 50 g di scalogno a fettine sottili
  • 80 g di burro a pezzi
  • 50 g di funghi porcini secchi ammollati in acqua 10 minuti e strizzati
  • 50 g di vino bianco
  • 500 g di acqua
  • ½ dado per brodo di carne
  • 1 cucchiaino raso di foglie di salvia secca

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 29.8 g
Kalorie 1627 kJ / 389 kcal
Tłuszcz 26.2 g
Błonnik 3.8 g
Węglowodany 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...