Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crocchette
- 100 g di mela, sbucciata e senza torsolo, in quarti
-
400
g di carne trita di maiale
lub 400 g di carne di vitello macinata - 2 uova
- 1 pizzico di sale
- farina tipo 00 q.b.
Salsa
- 50 g di cipolla in quarti
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di vino rosso
- 1 cucchiaino di zucchero
- 100 g di brodo vegetale caldo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1159 kJ / 277 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 7.4 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bocconcini di pollo al Marsala e uvetta
45 min
Maiale alle prugne
35 min
Filet mignon alle mele e Roquefort
25 min
Manzo alla Stroganoff
1h
Flan di formaggio erborinato (per 2 persone)
35 min
Pasticcio di carne e mele in crosta
2 godz. 40 min
Clam Chowder (zuppa di vongole del New England)
1h
Tortino di formaggio, cipolla e mais (Sopa Paraguaya)
1h 10 min
Bocconcini di maiale yogurt e frutta secca
1h 20 min
Vellutata di pollo e anacardi
30 min
Arroz di pollo
1h 20 min
Salsa alla reggiana
15min