Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crocchette
- 100 g di mela, sbucciata e senza torsolo, in quarti
-
400
g di carne trita di maiale
lub 400 g di carne di vitello macinata - 2 uova
- 1 pizzico di sale
- farina tipo 00 q.b.
Salsa
- 50 g di cipolla in quarti
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di vino rosso
- 1 cucchiaino di zucchero
- 100 g di brodo vegetale caldo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1159 kJ / 277 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 7.4 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Saltimbocca alla romana
25min
Bocconcini di pollo al Marsala e uvetta
45min
Salamelle all'uva
40min
Torta salata con provola, peperoni, ricotta e speck
1 godz. 50 min
Lonza alla senape
1h 5min
Vitello piccante con peperoni e prezzemolo
35min
Soufflé al Castelmagno
55min
Pasticcio di carne e mele in crosta
2 Std. 40 Min
Maiale alle prugne
35min
Straccetti di vitello al Marsala
30min
Quiche ai pomodorini
1h
Involtini lucani
50min