Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta fresca
- 400 g di farina tipo 0 + q.b.
- 4 uova
- 10 g di olio di oliva
Ripieno
- 70 g di cipolla a pezzi
- ½ spicchio di aglio
- 80 g di burro morbido a pezzi
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 350 g di carne di manzo, tipo noce o primo taglio
- 2 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 700 g di brodo di carne
- 100 g di prosciutto cotto a listarelle
- 200 g di verza a listarelle
- 1 uovo
- 100 g di Parmigiano reggiano grattugiato
Terminare la preparazione
- brodo di carne q.b. per raggiungere 300 g di sugo di cottura (opcjonalnie)
- 20 g di funghi porcini secchi, ammollati in acqua tiepida e strizzati
- Parmigiano reggiano grattugiato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2606 kJ / 623 kcal
- Białko
- 39.2 g
- Węglowodany
- 55.5 g
- Tłuszcz
- 27.1 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Semifreddo alle castagne
12u. 15min
Zabaione
15min
Cannoncini alla crema di vino rosso
40 min
Polenta concia alla valdostana
1 Std. 40 Min
Vol-au-vent leggeri
2h 30 min
Baci di dama
1h 30min
Agnolotti del plin
10h 30min
Focaccia al formaggio
55 min
Flan con fonduta al Parmigiano Reggiano (Bimby Friend)
35 min
Semolino dolce
1h
Fonduta
8 Std. 20 Min
Bagna cauda
35 min