Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta fresca
- 400 g di farina tipo 0 + q.b.
- 4 uova
- 10 g di olio di oliva
Ripieno
- 70 g di cipolla a pezzi
- ½ spicchio di aglio
- 80 g di burro morbido a pezzi
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 350 g di carne di manzo, tipo noce o primo taglio
- 2 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 700 g di brodo di carne
- 100 g di prosciutto cotto a listarelle
- 200 g di verza a listarelle
- 1 uovo
- 100 g di Parmigiano reggiano grattugiato
Terminare la preparazione
- brodo di carne q.b. per raggiungere 300 g di sugo di cottura (opcjonalnie)
- 20 g di funghi porcini secchi, ammollati in acqua tiepida e strizzati
- Parmigiano reggiano grattugiato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2606 kJ / 623 kcal
- Białko
- 39.2 g
- Węglowodany
- 55.5 g
- Tłuszcz
- 27.1 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Semolino dolce
1h
Brandacujun
45 min
Bagna cauda
35 Min
Agnolotti del plin
10u. 30min
Lasagne al pesto, patate e fagiolini
2 godz.
Paste di meliga (paste ad'melia)
40 Min
Gnocchi di patate
1 godz. 30 min
Lasagne valtellinesi
2 godz.
Fonduta
8h 20min
Antipasto piemontese
25 min.
Focaccia al formaggio di Recco
1 Std. 15 Min
Besciamella veloce
15 Min