Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g d'oignons, coupés en deux
- 1 gousse d'ail
- 300 g de lard dégraissé, en tranches, détaillé en dés
- 40 g de sucre roux
- ¾ c. à café de poivre moulu
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- 1 c. à café de noix de muscade fraîchement râpée
- 1 c. à café de paprika doux en poudre
- 50 g de whisky
- 30 g de vinaigre balsamique
- 50 g de sirop d'érable
- 50 g de ketchup
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 3153 kJ / 753 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 43 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Délice de foies au riesling
2 Std. 50 Min
Rillettes de porc au cidre
2h
Terrine bressane
24h
Coulommiers comme un gâteau
12h
Farine de champignons
5 Min
Terrine de poulet aux pistaches
1 Std. 15 Min
Cacahuètes aux épices
40min
Rillettes de poulet
6h
Mousse de foies de volaille aux pistaches
24hod. 20min
Filet mignon séché aux herbes de Provence
480h 20min
Rillettes de canard
2 Std. 30 Min
Confiture de vin aux épices
12h