Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 100 g di formaggio fresco spalmabile
- 100 g di burro a pezzi
- 15 g di zucchero
- 200 g di farina tipo 00
Ripieno
- 300 g di pere, sbucciate e a dadini
- 1 limone, preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco
- 20 g di zucchero
- 40 g di biscotti secchi
- 50 g di mandorle pelate
Terminare la preparazione
- 10 g di zucchero + q.b.
- 1 cucchiaio di cacao amaro in polvere
- 1 tuorlo, leggermente sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1447 kJ / 346 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 37.2 g
- Tłuszcz
- 19.2 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta salata finocchi, pancetta e formaggella
1 Std. 30 Min
Torta soffice ai fichi
1 Std. 30 Min
Crostata di mele
1 godz. 5 min
Cheesecake cotta alle fragole
1 Std. 30 Min
Torta soffice al cioccolato e pere
1 Std. 10 Min
Torta salata con verdure di stagione
1 Std. 25 Min
Torta alle albicocche con crumble
1 Std. 50 Min
Crostata con crema di ricotta e pere caramellate
45 Min
Crostata di mele con crema di mandorle
1小时 15 分钟
Crostata di pere al cioccolato
1h 20min
Crostata classica alla frutta mista
1h 20min
Strudel di mele
1小时 35 分钟