Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g água
- 2 c. sopa de carqueja
- 100 g queijo flamengo
- 120 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 30 g azeite
- 200 g vinho tinto
- 1 peito de frango cortado em três partes
-
100
g toucinho em cubos
lub 100 g bacon - 1 folha de louro
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
- ½ chouriço
- ½ morcela
- 300 g arroz agulha
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 916 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 53 g
Alternatywne przepisy
Vitela guisada com massa
9 godz. 20 min
Bolo de chocolate com recheio de mascarpone
2u. 40min
Arroz de lingueirão
3h
Empada folhada de carne
1u. 45min
Pudim de crepes com frango
1h 25min
Coelho de fricassé com batata nova
45min
Coelho à caramela
13hod.
Panquecas de batata
45min
Guisado de borrego
13hod.
Borrego à moda de Alpiarça
25 Std.
Arroz de feijão com morcela
35min
Guisado de frango – na massa
3 godz. 5 min