Wersje kompatybilne
Pizza alsaciana de calabaza y gorgonzola (Flammkuchen)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 280 g de harina
- 30 g de aceite
- 140 g de agua templada
- ¼ cucharadita de sal
- aceite (para engrasar)
Crema de gorgonzola
- 250 g de queso gorgonzola
- 200 g de crème fraîche
- 150 g de dados de beicon
- 2 pellizcos de pimienta molida
Montaje y horneado
- harina (para espolvorear)
- 300 g de calabaza (con o sin piel) cortada en láminas de 1 cm
- 60 g de nueces peladas troceadas a mano
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 8154 kJ / 1950 kcal
- Białko
- 63 g
- Węglowodany
- 114.2 g
- Tłuszcz
- 138 g
- Błonnik
- 10.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gözleme de berenjena, espinacas y feta
1 godz. 45 min
Hummus
5min
Croquetas de gorgonzola y nata con salsa de cereza
9 godz. 10 min
Pizza de remolacha y kale
2h 30min
Espaguetis de batata con pesto de hierbas
40 min
Empanadillas de hojaldre vegetarianas
1h
Bao buns de coco, cerdo y champiñones
45 min
Pan marroquí de cúrcuma relleno de ternera
2 Std. 40 Min
Hummus de piquillos
5min
Tomates con burrata y vinagreta de pipas y chía
15min
Cookie gigante
40 min
Muffins de calabaza con feta y de espinacas con provolone
1h