Ramen japonés

Ramen japonés

4.4 140 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porciones

Składniki

  • 400 g de panceta de cerdo, sin ahumar
  • 3 dientes de ajo pelados
  • 60 g de salsa de soya
  • 10 g de aceite de ajonjolí
  • 2000 g de agua
  • 375 g de pasta para ramen
  • 100 g de espinaca baby fresca
  • 750 g de caldo de pollo
  • 1 cdita de vinagre de arroz negro
  • 2 rebanadas de jengibre (3 mm)
  • ½ cdita de paprika picante
    ½ cdita de paprika
  • 2 huevos
  • 2 hojas de alga nori cortada en rectángulos (6 trozos por hoja)
  • 4 cdas de elote desgranado, en lata
  • 2 cebollas cambray en rebanadas, para decorar
  • 2 cdita de ajonjolí tostado

Wartości odżywcze na 1 porción

Kalorie 1077 kcal / 4507 kJ
Białko 66 g
Tłuszcz 50 g
Węglowodany 88 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...