![Carne Guisada del Sur de Texas Carne Guisada del Sur de Texas](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/25FCC362-FF17-415B-B6A7-1BFFBEFA1AF1/Derivates/e0aac7af-58e7-4be1-85d6-d5e99bbf5378.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 chiles anchos, sin rabo ni semillas
- 1 cdita de sal fina
- 1 cdita de pimienta negra entera
- ½ cdita de chile en polvo
- ¼ cdita de semillas de comino
- 150 g de cebolla blanca, en cuartos
- 125 g de chile poblano, asado, pelado y desvenado.
- 2 dientes de ajo
- 1 g de aceite de oliva
- 140 g de jitomate saladet, en cuartos
- 650 g de falda de res, en cubos de 3 cm
- 225 g de agua
- 1 cucharadita colmada de concentrado de caldo de res
- 1 cda de harina de trigo
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 630 kJ / 150 kcal
- Białko
- 25.5 g
- Węglowodany
- 6.5 g
- Tłuszcz
- 2.2 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lomo mechado
2 godz.
Frijol con puerco
35 Min
Estofado de carne en salsa de mostaza y champiñones
35 Min
Pollo Cantones con vegetales
35 Min
Pollo en salsa BBQ con pasta
40 Min
Sopa de fajitas de pollo
50 min
Camarones en salsa de pimientos
25 Min
Pollo agridulce con arroz
40 Min
Estofado de pollo con chorizo y garbanzo
40 Min
Barbacoa Tex-Mex
2 godz.
Carne en su jugo
35 Min
Carne de res a la jardinera
40 Min