Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 chiles anchos, sin rabo ni semillas
- 1 cdita de sal fina
- 1 cdita de pimienta negra entera
- ½ cdita de chile en polvo
- ¼ cdita de semillas de comino
- 150 g de cebolla blanca, en cuartos
- 125 g de chile poblano, asado, pelado y desvenado.
- 2 dientes de ajo
- 1 g de aceite de oliva
- 140 g de jitomate saladet, en cuartos
- 650 g de falda de res, en cubos de 3 cm
- 225 g de agua
- 1 cucharadita colmada de concentrado de caldo de res
- 1 cda de harina de trigo
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 630 kJ / 150 kcal
- Białko
- 25.5 g
- Węglowodany
- 6.5 g
- Tłuszcz
- 2.2 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carne en su jugo
35 Min
Carne de res a la jardinera
40min
Cerdo entomatado
50min
Pollo Cantones con vegetales
35 Min
Carnitas de cerdo borrachas
1h
Filete de res en salsa de pasilla y vino tinto
1h 10min
Entomatado de cerdo
1h
Ropa vieja en cocción lenta TM6
4 Std. 15 Min
Pollo a los cítricos en Varoma
1h 30min
Estofado de carne en salsa de mostaza y champiñones
35 Min
Pollo a la cazadora
40min
Res con pimientos y salsa picante
40min