Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de lomo de res, en tiras (5 cm x 1 cm x 1 cm)
- 1340 g de agua
- 160 g de salsa de soya
- 80 g de azúcar
- 1 ½ cdas de fécula de maíz
- 30 g de semillas de ajonjolí tostadas
- 70 g de aceite de ajonjolí
- 2 dientes de ajo, pelados
- 1 pieza de jengibre fresco y pelado (aprox. 3 cm)
- 60 g de cebollas cambray, en cuartos (aprox. 4-5 pzas)
- 150 g pimiento rojo, en tiras (1 cm, aprox. 1 pza)
- 100 g de zanahoria, pelada y en bastones (5 cm x 0.5 cm, aprox. 1 pza)
- 240 g de fideos ramen (ver tip)
- Wartości odżywcze
- na 4 porciones
- Kalorie
- 10609 kJ / 2526 kcal
- Białko
- 189 g
- Węglowodany
- 218 g
- Tłuszcz
- 100 g
- Tłuszcz nasycony
- 21 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 11298 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Res con teriyaki y arroz al vapor
1 Std. 50 Min
Entomatadas de pollo
40min
Pollo y cebolla cambray dorada y desmenuzada TM6
15 Min
Pad thai
40min
Fideo seco en salsa de chiles TM6
35min
Poke bowl de atún spicy
30min
Pollo kung pao
45min
Mongolian beef
1 Std. 20 Min
Carne de res con brócoli en salsa asiática, fideos de arroz y pastel de naranja
1 Std. 10 Min
Bowl de pollo Shawarma
1 Std.
Pollo con ajonjolí
40min
Tacos de camarón con mayonesa de habanero
25 Min