Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salmon Gravadlax (prepare 48 hours in advance)
- 1 orange, thin peelings of skin
- 2 juniper berries
- 150 g cooked beetroots, peeled
- 200 g coarse sea salt
- 120 g Demerara sugar
- 30 g vodka
- 1 fresh salmon fillet, boned, skin on (approx. 600 g)
Lemon Dill Cream
- 100 g double cream
- 20 g lemon juice
- 1 pinch fine sea salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- 5 g fresh dill, approx. 1 small handful, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2464 kJ / 589 kcal
- Białko
- 36.6 g
- Węglowodany
- 36.9 g
- Tłuszcz
- 30.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cranberry Chutney
25 min
Basil pesto
10 min
Pea and Mint Soup (TM5)
20 min
Almond Cauliflower Cream Soup with Herb Oil and Crispy Flatbread
45 min
Orange Liqueur Zabaglione
15min
Sous-vide Miso Aubergine
2 Std. 50 Min
Scandinavian Rye Bread
27 Std.
Mussels with Basil, Almonds and Butter
40 Min
Pesto with Rocket and Chilli
10 min
Crème caramel (flan)
3h
Sous-vide Chicken Ballotine with Red Pepper Sauce
2 Std. 10 Min
Thai Steamed Salmon Parcels
45 min