Wersje kompatybilne
Cranberry, Lemon and Almond Cake (egg, dairy and gluten free)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g water
- 3 Tbsp chia seeds
- 400 g blanched almonds
- 80 g rapeseed oil, plus extra for greasing
- 120 g maple syrup
- 1 ½ lemons, finely grated zest and juice (approx. 85 g)
- 2 Tbsp poppy seeds
- ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp gluten-free baking powder
- ½ tsp bicarbonate of soda
- 100 g dried cranberries
- 1 batch vegan vanilla frosting
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2705 kJ / 647 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 73.5 g
- Tłuszcz
- 34.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gluten-Free Date, Apple and Walnut Tea Bread
1 Std.
Gluten-free Aubergine and Walnut Tart
1 Std.
Quinoa Anzac Biscuits
1 Std.
Simple Paleo Cupcake
40min
Gluten Free Dark Chocolate & Chestnut Cream
50min
Allergen Free Breakfast Cereal
30 Min
Naturally Sweet Apple and Date Cake (Gluten and Dairy Free)
1 Std.
Cocoa Amaranth Balls
1h 20min
Gluten-free Sponge Cake
1h 10min
Blueberry Vanilla Choc Brownies
2 godz. 5 min
Buckwheat, Almond and Seed Bread
2 Std.
Gluten free fruit and nut loaf
55min