Wersje kompatybilne
Cranberry, Lemon and Almond Cake (egg, dairy and gluten free)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g water
- 3 Tbsp chia seeds
- 400 g blanched almonds
- 80 g rapeseed oil, plus extra for greasing
- 120 g maple syrup
- 1 ½ lemons, finely grated zest and juice (approx. 85 g)
- 2 Tbsp poppy seeds
- ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp gluten-free baking powder
- ½ tsp bicarbonate of soda
- 100 g dried cranberries
- 1 batch vegan vanilla frosting
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2705 kJ / 647 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 73.5 g
- Tłuszcz
- 34.9 g
Alternatywne przepisy
Sesame and Chia Seed Loaf
2h 20min
Buckwheat, Almond and Seed Bread
2h
Vegetable Oat Bake
1h 15 min
Cheese and Walnut Patties
Brak ocen
Millet Salad with Lentils and Pomegranate
2h 35 min
Flourless Chocolate and Nut Torte (gluten free)
1h 50 min
Orange Drizzle Vegetable Cake (gluten and dairy free)
4h
Gluten-free Carrot and Orange Cake
2h
Buckwheat and almond slider buns
1h 15 min
Almond, Coconut and Chocolate Biscuits (No Added Sugar)
35 Min
Sweet or Savoury Buckwheat Pancakes
35 Min
Naturally Sweet Apple and Date Cake (Gluten and Dairy Free)
1h