
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g natural yoghurt
- 800 g full cream milk
- 40 g white sugar (optional - see Tips)
- 250 g water
- 30 g lemon juice or 1 tsp ascorbic acid (vitamin C - see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 95.6 kcal / 400.3 kJ
- Białko
- 4 g
- Tłuszcz
- 4.1 g
- Węglowodany
- 10.4 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Sód
- 45.9 mg
Alternatywne przepisy
Natural yoghurt (mixing bowl method)
11 godz.
Creamy vanilla yoghurt
13 godz.
Runny custard
15 min
Chicken velouté meal (TM6)
45 min
Greek-style yoghurt with honey walnuts
13 godz. 5 min
Runny custard (TM6 - 6-8 portions)
15 min
Yoghurt with red berry coulis
13 godz. 20 min
Custard (TM6 - 6-8 portions)
15 min
Yoghurt with apple and blueberry compote
13 godz.
Custard (TM6)
15 min
Fruity dream (TM6)
10 min
Natural yoghurt (Varoma method)
13 godz.