Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mini meringues
- 200 g caster sugar
- 4 egg whites, room temperature
- 1 pinch sea salt
- 3 tsp white vinegar
- 1 tbsp cornflour (see Tips)
Passionfruit and lime curd
- 60 - 80 g caster sugar, to taste
- 1 fresh kaffir lime leaf
- 100 g unsalted butter, cut into pieces
- 2 limes, juice only (approx. 40 g), zest reserved for cream and salsa
- 4 egg yolks
- 2 fresh passionfruit, juice only, seeds reserved for fruit salsa
Lime cream and fruit salsa
- 200 g thickened cream
- 100 g crème fraîche
- 1 ripe mango, cut into small dice (5 mm)
- ½ fresh pineapple, cored, cut into small dice (5 mm)
- 1 tbsp Malibu® rum (optional)
Assembly
- dried mango powder, to serve (optional)
- micro mint, to serve (optional)
- 4 tbsp coconut flakes, toasted
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1295.8 kJ / 308.5 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 30.3 g
- Tłuszcz
- 19.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.9 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 47.9 mg
Alternatywne przepisy
Custard (TM6 - 6-8 portions)
15min
Custard (TM6)
15min
Custard
10 min
Cheese Béchamel sauce (TM6)
15min
Runny custard (TM6 - 6-8 portions)
15min
"To die for" mini pavlovas
2 godz. 40 min
Béchamel sauce (TM6 )
15min
Brandy custard (TM6)
15min
Béchamel sauce (TM6 - 1100 g)
15min
Lemon curd (TM6)
15min
Lemonade scones
25 min
Hollandaise sauce (TM6 - Serves 2-4)
15min