Vegetable spring rolls

Vegetable spring rolls

4.4 33 oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 portions

Składniki

  • vermicelli noodles
    50 g
  • boiling water for soaking
  • carrot cut into pieces (approx. 3 cm)
    100 g
  • cabbage cut into pieces (approx. 3 cm)
    100 g
  • garlic cloves
    5
  • vegetable oil plus etxra for deep frying
    20 g
  • white sugar
    2 tsp
  • fish sauce
    2 tsp
  • soy sauce
    2 tsp
  • oyster sauce
    40 g
  • fresh bean sprouts cut into halves
    150 g
  • salt
    ½ tsp
  • spring roll pastry sheets
    12
  • water for brushing
  • sweet chilli sauce to serve

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 429.2 mg
Białko 1.3 g
Kalorie 568.2 kJ / 135.3 kcal
Tłuszcz 10.1 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 1.1 g
Węglowodany 9.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...