Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kürbiseintopf
- 50 g Schalotten
- 20 g Olivenöl
- 600 g Hokkaido-Kürbis, geschält, in Würfeln (2 cm)
- 1 TL gelbe Currypaste
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 750 g Wasser
- ¾ TL Salz
- 250 g Erbsen, TK, aufgetaut
- 100 g Cherry-Tomaten, halbiert
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 691 kJ / 165 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 5.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kartoffel-Eintopf
35min
Zucchini-Hackfleisch-Eintopf
55 dk
Kürbis-Erbsen-Eintopf
40min
Kürbiseintopf
1h 30min
Kichererbsensuppe mit Rhabarber und Curry
1 Std. 20 Min
Rote Linsensuppe
40min
Gemüseauflauf mit Quark
1h 30min
Blumenkohl-Bohnen-Gemüse
40min
Zucchinitopf mit Kichererbsen und Rosinen
30 dk
Fenchel-Quinoa-Suppe
25 dk
Dänische Erbsensuppe
1sa
Bulgur-Brokkoli-Eintopf
30 dk