Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gemüse
- 150 g Möhren, in Scheiben (5 mm)
- 600 g Wirsing, in Stücken
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 1 Apfel (ca. 130 g), geschält, geviertelt
- 30 g Olivenöl
- 700 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 800 g Kartoffeln (vorwiegend festkochend), geschält, je nach Größe halbiert oder geviertelt
Sauce
- 150 g Crème légère
- 1 EL Curry, mild
- 30 g Mehl
- 50 g Apfelsaft
- 1 ½ TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1755 kJ / 420 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 9.2 g
Alternatywne przepisy
Wirsing-Pasta
35 Min
Wirsing Untereinander mit Nürnberger Bratwürstchen
40 min
Spitzkohl-Kartoffel-Gemüse
40 min
Rahm-Spitzkohl mit Zitrone
35 Min
Blumenkohl-Linsen-Curry
45 Min
Pasta mit Spitzkohl-Currysauce
30 min
Stielmuseintopf mit Feta
1j
Wirsing-Kichererbsen-Eintopf
50 menit
Wirsing italienisch mit Bandnudeln
50 menit
Kohlrabi-Kartoffel-Auflauf mit Basilikumsauce
1h 10 min
Wirsing-Kartoffel-Auflauf mit Ziegengouda
1j
Möhren-Wirsing-Lasagne
2j