
Wersje kompatybilne
Cassoulet portugais (feijoada à transmontana)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1300 g d'eau
-
150
g de chou cavalier
lub 150 g de chou kale - 200 g d'oignons coupés en deux
- 30 g d'huile d'olive
- 100 g de bacon coupé en morceaux
- 100 g de bacon fumé coupé en morceaux
- 150 g de chorizo coupé en morceaux
-
150
g de saucisse de porc fumée type salpicão (voir "Conseil(s)"), coupée en morceaux
lub 150 g de saucisse de porc crue type salpicão (voir "Conseil(s)"), coupée en morceaux - 500 g de blanc de poulet coupé en morceaux
- 100 g de tomate coupée en morceaux
- 1 pincée de piment rouge séché (opcjonalnie)
-
1
c. à café de fond de viande maison
lub 1 cube de bouillon de viande - 550 g de haricots rouges en conserve cuits et égouttés
- 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 355.2 kcal / 1489.9 kJ
- Białko
- 40.6 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Węglowodany
- 12 g
- Błonnik
- 9 g