Urządzenia i Akcesoria
Paprikacreme
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 Portionen
Składniki
-
rote Spitzpaprika entkernt, in Stücken, etwas mehr für die Dekoration350 g
-
Melanzani in Stücken150 g
-
Zwiebeln halbiert80 g
-
Knoblauchzehen3
-
Olivenöl30 g
-
Sambal Oelek1 TL
-
Salz1 ½ TL
-
Paprikapulver, geräuchert (z.B. Pimentón de la vera)½ TL
-
brauner Zucker½ TL
-
Essig10 g
-
weiße Bohnen, aus der Dose100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
2 g
Kalorie
381 kJ /
91 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
4 g
Węglowodany
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Paprika-Feta-Creme
10 min
Orangen-Ingwer-Ketchup
30 min
Rote Paprika-Sauce (Ajvar)
55 min
Würzig eingelegtes Gemüse auf Vorrat - Haşlama Turşu
6 godz. 40 min
Kidneybohnen-Aufstrich
10 min
Spargel-Curry-Suppe
50 min
Paradeiser-Mandel-Dip
10 min
Bohnen-Kräuter-Aufstrich
30 min
Marokkanische Bohnensuppe
45 min
Pilz-Walnuss-Dip
5 min
Auberginen-Dip
50 min
Tofu-Aufstrich mediterran
5 min