Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Schalotten
- 1 Knoblauchzehe
- 400 g Wasser
- 50 g Weißwein, trocken
- 150 g Milch
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 30 g Mehl
- ½ TL Pfeffer
- 60 g Porree, in Ringen (5 mm)
- 20 g Haselnussöl
-
250
g Pfifferlinge
lub 250 g Pfifferlinge, TK, aufgetaut, abgetropft - 100 g Sahne
- 4 TL Crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 926 kJ / 221 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spargelcremesuppe
45 Min
Brokkolicremesuppe
35 Min
Champignon-Porree-Cremesuppe
30 Min
Frühlingszwiebel-Porree-Cremesuppe
40 Min
Käsesuppe
15min
Chicorée-Cremesüppchen
35 Min
Blumenkohlsuppe mit Stilton
30 Min
Spinatsuppe mit Wildreis
45 Min
Grüne Salatsuppe
40 Min
Brokkoli-Gorgonzola-Suppe mit Vollkorncroûtons
40 Min
Knoblauchsuppe
30 Min
Ajvar-Sellerie-Cremesuppe mit Lachs
35 Min