Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 120 g di margarina q.b. per ungere
- 30 g di zucchero
- 1 uovo
- 250 g di farina
- 1 cucchiaino di lievito in polvere
Crema
- 5 uova, albumi e tuorli separati
-
1000
g di ricotta magra 20 % di grassi
lub 1000 g di Quark (20 % di grassi) - 600 g di latte
- 350 g di zucchero
- 120 g di olio di semi di girasole
- 2 bustine di preparato per budino alla vaniglia
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1160 kJ / 277 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
"Finta" cheesecake
1h 55min
Meringa al cacao
2h 30 min
Veneziane mignon
2h 30 min
Bicchierini al pistacchio e marrons glacés
30 min
Cheesecake al limone
5 Std. 25 Min
Torta Cook-Key®
2h
Bignè all'amarena
3 Std.
Mini cheesecake alla banana
2h 30 min
Bignè al tiramisù
4h
Torta bavarese ai tre cioccolati di Luca Montersino
3u. 30min
Frollini classici al burro
50 min
Cheesecake al cioccolato bianco
9 Std. 30 Min